Wij zagen Gent en Gent zag ons... met OK Izegem

Saturday 14 September 2019

Aangekomen met de trein, begon onze zoektocht-wandeling in de St-Jacobsbuurt, zonder Gentse feesten, maar met brocante- en vlooienmarkt. Vonden we daar de juiste antieke broche? 

Op de vrijdagmarkt ontmoetten we 'Jacob van Artevelde' en het Bond Moyson-gebouw met zijn art-nouveau elementen, maar ook het Nederlands-Vlaams poëziehuis, waar we genoten van de leuke retro-postkaarten.

Het oude snoephuis Temmerman lieten we natuurlijk niet links liggen, net als het grote kanon Dulle Griet. Hier viel de beslissende vraag om één groep tot winnaar te kunnen uitroepen????????????.

Na een lungo, cappuccino, latte of chocolademelk verkenden we de ' Turkse' Sleepstraat met zijn dito voedings-, stoffen- en feestkledijwinkels. Het was een ontdekking! We leerden er zowaar Turks spreken, met dank aan de bewoners.

Na onze lunch in de Soup-lounge namen we aan het Gravensteen de tram richting 'thee'. We leerden heel wat bij, proefden veel soorten thee, met ons zonder extra hapje. We voelden er ons precies 'samen thuis op thee-visite'. Van een verwennamiddag gesproken.

Blijkbaar was het een dag voor herhaling vatbaar! Zie foto's 

lees meer

Alle sponsors

© Samen Na Kanker 2024 | Privacy Statement | Disclaimer | Cookie Statement